Wanneer u hebt besloten dat u nieuwe kozijnen wilt gaan laten plaatsen, zijn er bepaalde zaken die u in uw achterhoofd moet houden. Allereerst is het uiteraard van belang om te weten wat voor soort kozijnen u graag wilt aanschaffen. Wat vindt u mooi? Wat past binnen uw budget? En zo zijn er nog wat andere vragen die u uzelf zult stellen. Daarnaast is het erg belangrijk om af te vragen wat de isolatiewaarde van een kozijn is. Daar zit namelijk wel verschil in en het kan zeker de moeite waard zijn om uit te zoeken welk type kozijn het beste isoleert. Daar kunt u immers geld mee besparen.

Verschillende soorten kozijnen en isolatie

In de basis zijn er eigenlijk drie verschillende soorten kozijnen. We hebben het dan over houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Maar welke van deze soorten kozijnen heeft nu de beste isolatiewaarde? Aluminium kozijnen isoleren erg slecht in vergelijking met kozijnen van de andere twee materialen. Houten kozijnen isoleren vrij goed. Echter, het is sterk afhankelijk van hoe het hout wordt bewerkt. Zo kan er een diepere uitsparing worden gemaakt voor dikker glas. Tevens kunnen houten kozijnen verankerd worden, zodat de warmte niet zomaar verloren gaat. Kunststof kozijnen staan bekend om een nog hogere isolatiewaarde. Standaard is deze waarde al erg goed, maar met wat extra materialen kan een kunststof kozijn nog beter isoleren. Over de extra materialen leest u verder in de volgende paragraaf.

Kozijnen nog beter isoleren

Met bepaalde hulpmiddelen kan een kozijn nog beter isoleren. Er kunnen voor kunststof kozijnen bijvoorbeeld extra rubbers worden gebruikt. Soms kan een dergelijk kozijn uitgerust zijn met extra isolatiekamers. Voor aluminium kozijnen zijn er weer andere extra’s. Zo kunnen er koudebrugonderbrekers gebruikt worden. Op die manier worden er meerdere isolatiekamers gecreëerd. Ten slotte zijn isolatiestrips vaak erg interessant. Wanneer u wilt weten welk materiaal u het beste kunt gebruiken om verzekerd te zijn van goede isolatie, is het aan te raden om isolatiemateriaal advies in te winnen.

FacebookTwitterMore...