Voorzie uw terras van een overkapping of atelier van een lichtstraat

U kunt overkappingen gebruiken voor verschillende doeleinden, te denken valt aan een carport, luifel of overkapping van een terras. De doordachte en innovatieve constructies van overkappingen bieden ethisch smaakvolle verrijkingen voor woonhuizen. Een overkapping zorgt niet alleen voor beschutting tegen slecht weer, harde winden of sterke afkoeling ’s avonds, maar is ook eenvoudig monteerbaar. De doorsnee kozijnspecialist heeft meerdere basisuitvoeringen met diverse mogelijkheden tot variatie.

Maak de avonduren op het terras ook comfortabel met een overkapping

De basisconstructie van de meeste overkappingen is stabiel door toedoen van hoogwaardige gelaste stalen profielen. De stalen profielen van een overkapping zijn ongeïsoleerd, want een overkapping is een niet-afgesloten of dichte ruimte, dit maakt isoleren overbodig. U zou wel winddichte elementen kunnen monteren aan elke zijde van de overkapping, deze elementen bieden enigszins beschutting tijdens de iets koudere zomeravonden. Overigens zijn overkappingen geen alternatief voor serres en veranda’s.

Overkapping

Toch heeft een overkapping gelijke eigenschappen als een serre of veranda. Het glas van het dak kan bijvoorbeeld bestaan uit veiligheidsglas, ook is het glas te voorzien van doorzichtige of matwitte folie en uiteraard is zonwerend glas ook een keuzemogelijkheid. Het merendeel van de overkappingen kunt u zelf monteren, een hoogwaardige kwalitatieve prefabricage maakt dit mogelijk. Het gegalvaniseerde staalgeraamte maakt overkappingen weersbestendig, de poedercoating speelt hierin een belangrijke rol.

Verhoog de leefkwaliteit van uw atelier met een prachtige lichtstraat

Lichtstraten zijn minder bekend dan overkappingen, een lichtstraat is te plaatsen in het dak van de zolderkamer of in daken van ateliers of studio’s. Een lichtstraat is de optimale combinatie van glas, ventilatie en niet te vergeten zonwering. De lichtinval wordt bij lichtstraten bevorderd doordat ranke profielen worden toegepast, deze zijn optisch ook aantrekkelijk. Lichtstraten zorgen voor duidelijke verbeteringen op het gebied van leefkwaliteit, dit komt deels door de warmtewerende constructie.

Lichtstraat

Een lichtstraat wordt vervaardigd uit gelaste staalkokers, die eveneens weersbestendig zijn aan te schaffen. Warmtewerend glas van hoogwaardige kwaliteit is standaard, net als de aluminium bemanteling van de buitenzijde van de lichtstraat, die ook in vele kleuren is te verkrijgen. De leefkwaliteit wordt door een lichtstraat verhoogd, omdat deze gecombineerd kan worden met dakramen en zonwerend glas, maar ook met ventilatiesystemen. Uiteraard zijn lichtstraten onderhoudsarm en bieden zij een hoge mate van duurzaamheid.