Glas maakt het onderscheid tussen een serre en veranda

Een serre en veranda zijn eigenlijk dezelfde producten, veranda’s zijn afdaken aan woonhuizen, die meestal steunen op aluminium, houten of kunststof palen. De vloer bij een veranda is meestal gelijk aan de vloer binnenshuis, soms wordt de veranda afgesloten met glas, dan kan worden gesproken over een serre. U kunt veranda’s en serres harmonieus laten aansluiten bij de vorm en stijl van het woonhuis, zo wordt een mooie leefruimte gecreëerd, die gedurende het hele jaar kan worden benut.

Veranda’s zijn moderne overkappingen en serres glazen uitbouwen

Bij een veranda zijn tal van openingsmogelijkheden en ventilatiesystemen niet noodzakelijk, want de buitenlucht zorgt al voor een aangenaam leefklimaat, in tegenstelling tot een serre. Serres zijn kortweg in twee varianten leverbaar, een serre kan verkregen worden als glasuitbouw, die doorloopt vanuit de daklijn of kan worden gestationeerd op de hoek van het woonhuis. Een serre en veranda kunnen allebei op maat worden gemaakt, de maatvoering van de uitbouw is aan te passen op elke denkbare bouwstijl.

Serre

De meeste kozijnspecialisten hebben een aantal basis serres en veranda’s, die zijn te individualiseren door een aantal uitbreidingsmogelijkheden. U zult eerst een keuze moeten maken met betrekking tot het materiaal van de serre of veranda, de keuze kan vallen op aluminium of kunststof profielen, beiden zijn zij vuilwerend en enige vorm van corrosie is uitgesloten. De profielen hebben een meervoudig kamersysteem en zijn binnenin uiteraard verstevigd met staal, de onderhoudsarme materialen zorgen voor minimaal onderhoud.

U kunt uw serre of veranda helemaal integraal personaliseren

U kunt de serre en veranda voorzien van veel openingsmogelijkheden, zoals dakramen. Tevens kan de uitstraling van de serre dan wel veranda verbeterd worden door gebruik te maken van verdiepte en ranke profielen, die in vele kleuren en structuren zijn te leveren. Net als bij gewone kozijnen, kan ook bij serres en veranda’s warmtewerend glas worden toegepast, in combinatie met specifieke raam- en deurelementen. De serre en in mindere mate de veranda wordt standaard voorzien van isolatieglas.

Veranda

Het hoogwaardige isolatieglas heeft een U-waarde van 1,1 W/m²K, maar wilt u bijvoorbeeld glas dat zelf reinigt, omdat de dakpanelen moeilijk zijn te bereiken, dan is dat geen enkel probleem. Een veranda en in grotere mate een serre heeft vele openingsvariaties, te denken valt aan draaikiepdeuren en stolpen en niet te vergeten schuifpuien en vouwwanden. Serres en veranda’s zijn ook nog te voorzien van elektrische dakramen en ventilatiesystemen of een verlaagde onderdorpel, kortom maak het uzelf gemakkelijk.