Schuifpui

Maak van binnen en buiten een geheel met een schuifpui of vouwwand

U zou vermoeden dat een deur niet heel veel verschilt met een schuifpui of vouwwand, maar het tegenovergestelde is waar. Een schuifpui of schuifdeur laat de materialistische grens tussen de woonkamer en de tuin vervagen, binnen en buiten vormen als het ware een geheel. Vouwwanden en vouwdeuren hebben ook deze eigenschap, alleen zorgt een vouwwand voor een volledige opening, de vouwwand kan zowel naar links als naar rechts geschoven worden of zeer gemakkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld een deur.

Schuifpuien kunnen bestaan uit 2, 3 of 4 delen

Een groot voordeel van schuifpuien is het grote glasoppervlak, waardoor natuurlijk licht de kans heeft binnen te treden en elke donkere kamer in een oase van licht te veranderen. U hebt bij een schuifpui keuze uit twee varianten, dit zijn de hefschuifpui en de kiepschuifpui. Een schuifpui met een grote hendel is uiteraard een hefschuifpui, terwijl kiepschuifpuien te zijn vergelijken met draaikiepramen. Schuifpuien kunnen worden gemaakt van zowel aluminium als kunststof of een combinatie van beide.

Deuren hebben ook gemeenschappelijke kenmerken met schuifpuien en vouwwanden, want ook een schuifpui of vouwwand is in vele RAL kleuren verkrijgbaar, bijvoorbeeld in dezelfde kleur crème of staalblauw als de al aanwezige kozijnen. Kunststof schuifpuien en vouwwanden zijn te voorzien van houtnerfstructuur, waardoor een geliefde authentieke uitstraling ontstaat, uiteraard is een meer moderne stijl ook mogelijk. Een schuifpui is te verkrijgen in twee, drie of vier delen en met vele dorpels en grepen.

Vouwwanden zijn veel flexibeler dan schuifpuien

Schuifpuien bewegen net als vouwwanden voort over een rails, alleen bieden vouwwanden meer flexibiliteit dan schuifpuien. Een schuifpui beweegt alleen van links naar rechts of omgekeerd, terwijl een vouwwand volledig kan worden ingeklapt. Vouwwanden zijn te combineren met draaikiepdeuren en zijn naar binnen en buiten te openen. U kunt kiezen voor een vouwwand die bestaat uit maximaal zes delen, dat is twee meer dan bij een schuifpui, ook ontbreken dorpels en barrières, dus geen obstakels voor bijvoorbeeld kinderwagens.