DeCeuninck en Finstral leveren beiden moderne kunststof kozijnen

Kozijnen worden gemaakt van losse profielen, de Nederlandse markt wordt overspoeld door veelal Duitse profielleveranciers. De kozijnspecialisten koppelen de profielen aan elkaar, zodat een compleet kozijn ontstaat. Een grote groep kozijnspecialisten maakt gebruik van profielen van DeCeuninck en Finstral. U zou kozijnen kortweg kunnen verdelen in kozijnen met vlak profiel en verdiept profiel, maar gelet op de profielen van DeCeuninck en Finstral blijken ook veel tussenopties mogelijk.

Kunststof kozijnen met DeCeuninck profielen

DeCeuninck heeft een tweetal programma’s, namelijk Zendow Royal/Flex en Zendow Autentica. De programma’s vertonen meerdere overeenkomsten, beiden betreft het naadloze kunststof kozijnen, die zowel elegantie als efficiëntie uitstralen. De meest kenmerkende eigenschap van Royal/Flex zijn de brede en vooral hoge raampartijen, die gecombineerd worden met smalle aanzichtbreedtes, het effect zijn riante glasoppervlaktes. Terwijl Autentica moet zorgen voor kozijnen met authentieke uitstraling.

DeCeuninck kozijnen

U bent bij kozijnen van DeCeuninck gegarandeerd van goed geïsoleerde kozijnen, die tegelijkertijd een goede akoestische bescherming bieden. De kozijnen hebben een vijfkamersysteem en zijn geheel recyclebaar. Het is ook mogelijk verschillende glasdiktes te integreren. De Royal kozijnen zijn zeer goed bruikbaar voor de Nederlandse standaardbouwmethode, de kozijnen hebben een voorzijde die schuin is verdiept en een inbouwdiepte van 115 mm, tegen 70 mm van de vlak afgeronde Flex kozijnen.

Maak een keuze tussen Zendow Royal/Flex en Zendow Autentica

DeCeuninck heeft naast modern ogende kozijnen ook kozijnen met een authentieke uitstraling, deze kozijnen bieden uitkomst bij renovatiewerkzaamheden. De Autentica kozijnen zijn op te splitsen in drie stijlen. De Baroc stijl laat zich kenmerken door haar verzonken raampartijen, terwijl de Renaissance stijl opvallende vooruitspringende balken heeft. Wilt u een combinatie van beide stijlen, dan valt de keuze op de Romantic stijl. Natuurlijk zijn DeCeuninck Autentica kozijnen ook toepasbaar bij nieuwbouw.

Kunststof kozijnen met Finstral profielen

Finstral biedt de Nederlandse markt een viertal programma’s voor kunststof kozijnen, waarvan de Classic line kozijnen het meest worden toegepast. De Classic line kozijnen zijn te verdelen in Classic line en Classic line midi, laatst genoemde heeft een beperktere inbouwdiepte met 105 mm en is zeer goed te combineren met rolluiken of screens. Alle Classic line kozijnen beschikken over een systeem met zeven kamers, binnenin de kozijnen zijn grote hoeveelheden staal verwerkt ter stabilisatie.

Finstral kozijnen

De Classic line kozijnen worden door Finstral geleverd met zowel rechthoekige, ronde als schuine vormen en beschikken over zeer hoge isolatiewaarden. De U-waarde van deze kozijnen is normaliter 1,3 W/m²K, maar met drie dubbelglas zelfs 0,6 W/m²K. Hebt u een oudere woning, waar de kozijnen vervangen moeten worden, dan zijn de Top 72 kozijnen van Finstral een geschikte optie. De Top 72 kozijnen hebben een uitermate strak design en een beperkte inbouwdiepte van slechts 72 mm.

Het assortiment van Finstral kozijnen is van alle markten thuis. De Nova line kozijnen trekken altijd de aandacht, omdat de draaidelen van buitenaf niet zichtbaar zijn, deze kozijnen hebben overeenkomsten met het Amsterdams raam of imitatie schuifraam, alleen hebben zij geen schuiframen. Wilt u wel echte schuiframen, dan kan worden gekozen voor de Hollandse historische kozijnen, waarbij u een authentiek kunststof kozijn krijgt, maar wel voorzien van alle hedendaagse gemakken.