Schüco aluminium kozijnen of kunststof kozijnen van Veka

Aluminium en kunststof kozijnen bestaan uit gekoppelde profielen, deze profielen worden aan de Nederlandse kozijnspecialisten geleverd door veelal Duitse bedrijven als Schüco en Veka. Beiden zijn geen onbekenden op de internationale markt, Schüco levert haar profielen in heel Europa. Zowel Veka als Schüco kan voorzien in profielen voor kunststof kozijnen, in tegenstelling tot Veka heeft Schüco ook een programma voor aluminium kozijnen, het programma staat bekent als Schüco AWS.

Kunststof kozijnen met Schüco profielen

De kunststof kozijnen van Schüco worden aangeduid als Schüco Corona, deze kozijnen zijn te verdelen in een drietal groepen. Het nieuwste en volgens Schüco het beste kozijn is Corona SI 82, het kozijn krijgt naar de maatstaven van Schüco een vijfsterren beoordeling. Een gepatenteerde aluminium compoundtechnologie zorgt voor een grote mate van energiebesparing. De iets mindere goden zijn Corona CT 70 accent en Corona CT 70 plus met een driesterren beoordeling op een vijftallige schaal.

Schüco kozijnen

Schüco Corona CT 70 kozijnen zorgen uiteraard voor het nodige comfort, kwaliteit en veiligheid en een besparing op de energierekening is ook niet ondenkbaar. Het kozijn kan gekarakteriseerd worden als tijdloos. Het verschil tussen Corona CT 70 accent en Corona CT 70 plus is het aluminium afdekprofiel, dat aan de buitenzijde van het kozijn op het draaideel is gemonteerd, dit profiel zorgt niet voor meer stevigheid. Echte stevigheid kunt u krijgen met de aluminium kozijnen van Schüco, genaamd AWS.

Aluminium kozijnen met Schüco profielen

Het Schüco AWS programma is te splitsen in vier gedeelten, waarvan AWS 75 SI gezien kan worden als de beste keuze. Het genoemde kozijn heeft een vijfsterren beoordeling gekregen, omdat zij een nieuw record heeft gevestigd voor warmte-isolatie, de U-waarde is 1,4 W/m²K. Schüco AWS 75 SI heeft niet alleen een verbeterde isolatiezone, een geoptimaliseerde middendichting, maar ook de sponning heeft een nieuw soort isolatie. Een ander pluspunt is de inbouwdiepte van 75 mm, dat zorgt voor veiligheid.

De inbouwdiepte van alle Schüco AWS kozijnen is minimaal, naast een verhoogde veiligheid, wordt ook de geluidsoverlast dusdanig verminderd. Schüco AWS 65, Schüco AWS 65 MC en Schüco AWS 70 completeren het viertal aluminium kozijnen. Het getal in de benaming duidt op de inbouwdiepte van de kozijnen. AWS 70 is geschikt voor renovatieprojecten en krijgt een viersterren beoordeling, terwijl AWS 65 en AWS 65 MC het moeten doen met drie sterren, AWS 65 MC is te herkennen aan de diepere vormgeving.

Kunststof kozijnen met Veka profielen

De kozijnen van Veka hebben namen als Softline, Swingline, Topline en Alphaline. Alle programma’s, behalve de Alphaline hebben een inbouwdiepte van 70 mm, de Alphaline kozijnen kunt u beschouwen als het buitenbeentje. De Softline, Swingline en Topline kozijnen hebben allen een vijfkamersysteem en een zeer behoorlijke isolatiewaarde. Een Softline kozijn van Veka heeft een klassieke uitstraling en vormt daarmee als het ware de contradictio van het Swingline kozijn met haar dynamische uitstraling.

Veka kozijnen

Een paradepaardje van Veka is het Topline kozijn, waarbij het Topline NL kozijn speciaal is ontwikkeld voor de Nederlandse markt, dit kozijn is bijzonder om haar draaidelen, die zowel naar binnen als naar buiten kunnen worden geopend. Staat kwaliteit bij u boven alles, dan moet u niet twijfelen en kiezen voor een Alphaline kozijn van Veka. U kunt bij dit kozijn variëren in de dikte van het dubbelglas, dit kozijn heeft een zeskamersysteem en de U-waarde bedraagt een zeer behoorlijke 0,8 W/m²K.