SKG - VKG

Informatie over het SKG keurmerk, VKG keurmerk en de CE-markering

Kozijnen worden na lang sparen en wikken en wegen vaak aangeschaft, het is een weloverwogen keuze en de verwachtingen met betrekking tot de nieuwe kozijnen zijn hoog. De kwaliteit van kozijnen is in Nederland grotendeels gegarandeerd, veel kozijnspecialisten zijn aangesloten bij keurmerken en ook de landelijke overheid stelt eisen aan kozijnen en dan met name aan het hang- en sluitwerk. U kunt op deze webpagina meer lezen over keurmerken voor kozijnen als het SKG en VKG keurmerk.

SKG keurmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw)

Het SKG keurmerk is in het leven geroepen door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het keurmerk behoort tot de belangrijkste keurmerken in de kozijnenbranche en wordt vergeven aan hang- en sluitwerk als het voldoet aan strenge eisen met betrekking tot inbraakwerendheid. Het SKG keurmerk geldt voor zowel aluminium als kunststof kozijnen en wordt tegenwoordig verplicht gesteld door de landelijke overheid. Alle nieuwe kunststof dan wel aluminium kozijnen moeten voldoen aan minimaal SKG klasse 2.

VKG keurmerk (Vereniging Kunststof Gevelelementen)

Niet alle keurmerken zijn verplicht, in tegenstelling tot het SKG keurmerk is het VKG keurmerk niet een verplicht keurmerk. Het VKG keurmerk wordt uitgegeven door de Vereniging Kunststof Gevelelementen, deze vereniging kan beschouwd worden als de branchevereniging voor kozijnspecialisten. VKG is gefocust op het waarborgen van de kwaliteit van alleen kunststof raam- dan wel deurkozijnen. De leden van VKG moeten uiteraard voldoen aan de opgestelde eisen die het VKG keurmerk vormen.

CE-markering

Een CE-markering is op veel producten terug te vinden, zoals op ramen van auto’s of plastic speelgoed van kinderen. De CE-markering was in het verleden niet verplicht, tot februari 2009, dus ook voor een raam of deur. U kunt de CE-markering het beste omschrijven als een productinformatielabel, dat in heel Europa verplicht is gesteld. Producten met een CE-markering zijn getest op meerdere eigenschappen en voldoen aan Europese standaarden, de kwaliteit van bijvoorbeeld kunststof is dus gewaarborgd.