Indien u kunststof kozijnen wilt kopen, dan ligt het voor de hand als eerste te vergelijken op prijzen. Maar de aanschafprijs van kunststof kozijnen zou niet doorslaggevend moeten zijn, de levensduur, energiebesparing en inbraakveiligheid moeten eveneens meegenomen worden in de totaal kosten/baten. Pas wanneer alle factoren meegenomen zijn, ontstaat er een werkelijk beeld van de “prijs”. Vergelijk het maar met een nieuwe wasdroger kopen; het goedkoopste model kan dermate energieverslindend zijn, dat deze na één jaar al meer geld heeft gekost aan stroomverbruik dan een iets duurder model, waardoor per saldo de ‘goedkopere’ variant uiteindelijk duurder blijkt te zijn.

Dit principe geldt ook voor kunststof kozijnen. Een uitermate degelijke kwaliteit, zorgt voor een extra lange levensduur, want ook kunststof gaat niet tot in de eeuwigheid mee, maar kan op den duur gaan scheuren bijvoorbeeld of aangetast raken door weersomstandigheden. Vaak ontstaat dit pas na 10 tot 15 jaar na plaatsing, kies je voor een extra goede kwaliteit, dan is hier de eerste decennia helemaal geen sprake van.

Kwaliteit voorop

Een van de allerbeste leveranciers van kunststof kozijnen is de zeer hoogwaardige en gerenommeerde Duitse fabrikant Schüco. De geleverde materialen van fabrikant Schüco voldoen aan de normen van het VGK keurmerk en bieden een optimale isolerende werking, wat energiebesparing oplevert. Alle kunststof kozijnen en puien worden geleverd met hang- en sluitwerk, welke goed gekeurd zijn door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

FacebookTwitterMore...