Kunststof kozijnen zijn niet meer weg te denken. Ze zijn onder andere onderhoudsvrij, gaan lang mee en zijn inbraakveilig. Kozijnen zetten duurt tegenwoordig niet lang en kan al in een dag gedaan worden. Met een werkje als kozijnen zetten is het wel belangrijk dat je veilig werkt. Werkhandschoenen zorgen ervoor dat je je handen en vingers niet bezeerd, maar werkschoenen zijn ook belangrijk.

Werkschoenen hebben een veiligheidssneus

Veiligheidsschoenen, de naam zegt het al: ze zorgen voor veiligheid en daarnaast is het een goede ondersteuning voor je voeten. Een werkschoen heeft altijd een veiligheidsneus, deze is gemaakt van staal of composiet. Een veiligheidsneus beschermt je tenen, op het moment dat je iets (zwaars of scherps) laat vallen, zal je je tenen niet bezeren. Het voordeel van een composiete veiligheidsneus is dat deze net zo sterk is als staal, maar dan een stuk minder weegt. Het voordeel van werkschoenen die gemaakt zijn van lichte materialen is dat ze je voeten minder snel vermoeien.

Werkschoenen hebben een veiligheidszool

Naast een veiligheidsneus hebben de meeste werkschoenen ook een veiligheidszool. Deze zool, gemaakt van staal of kevlar, zorgt ervoor dat je voet niet wordt doorboord op het moment dat je op iets scherps staat. Kevlar is net als composiet een licht materiaal, maar net zo sterk als staal. Werkschoenen die een veiligheidszool hebben voldoen aan de S3- normering.

Soorten veiligheidsschoenen

Er zijn allerlei soorten veiligheidsschoenen op de markt. Het is soms lastig om een keuze te maken vanwege het grote aanbod. Het is belangrijk om van te voren te bedenken aan welke eigenschappen en veiligheidseisen de schoen moet voldoen. Moet de schoen waterdicht of waterbestendig zijn? De meeste schoenen zijn wel voorzien van een waterafstotende coating of gemaakt van leer. Bij kozijnen zetten hoeft de werkschoen natuurlijk niet waterdicht te zijn. Wil je een hoog of een laag model? Een hoog model biedt vaak veel ondersteuning aan je enkel en een laag model is handig als je vaak hurkt of knielt. Wil je een schoen met veters of een instapper met elastiek? Je hebt een ruime keuze dus het is belangrijk om van te voren een aantal eisen te stellen

Safety Jogger: werkschoenen voor kozijnenzetters

Safety Jogger is een merk werkschoenen met een uitgebreid assortiment en daarom erg populair. De meeste veiligheidsschoenen zijn gemaakt van de lichte materialen composiet en kevlar. Je hebt de keuze uit werkschoenen uit verschillende veiligheidsklassen. Safety Jogger heeft speciaal voor mannen stoere, comfortabele schoenen gemaakt, maar ook voor vrouwen mooie, lichte en smalle werkschoenen.

FacebookTwitterMore...